Tisková zpráva - soutěžní diskuze na téma externí komunikace

datum publikace 07.09.2009

Vlastnícesta.cz a agentura PR1.cz vyhlašují soutěžní diskuzi na téma externí komunikace

Dne: 4. září 2009

Po úspěšném prvním kole dojde na webových stránkách www.vlastnicesta.cz v pátek 4. září 2009 ke spuštění v pořadí již druhé soutěžní diskuse. Tentokrát se diskuse bude podrobněji zabývat .externí komunikací Dva diskutéři, kteří se do diskuse aktivně zapojí a jejichž příspěvky budou vybráni jako nejlepší, získají zajímavé ceny od agentury PR1.cz a webového portálu Vlastnicesta.cz.

Letos se již podruhé na webových stránkách www.vlastnicesta.cz objeví internetová diskuse na téma firemní komunikace. První diskuse se zabývala komunikací interní, tématem nové diskuse je komunikace externí. „Pořádat diskuse na odborná Public Relations (PR) témata se nám velmi osvědčilo. Minulé diskuse se zúčastnilo několik desítek lidí - ať už připojením diskusního příspěvku přímo pod článek, nebo e-mailem,“ říká Pavla Šafránková, jednatelka společnosti PR1, a dodává, že se v diskusích objevuje i řada zajímavých příkladů z praxe.

Právě různé názory a situace, které diskutéři v praxi řešili, patří k tomu nejcennějšímu, co mohou návštěvníci portálu získat. Sdílení praktických zkušeností v rozličných oborech podnikání je to, co chceme touto odbornou diskusí vyvolat. Máme zájem na tom, aby se lidé rozvíjeli nejen na školení nebo tréninku, ale právě v rámci každodenního života. Souhlasí se Pavlou Šafránkovou Jiří Střelec, autor poradenského portálu Vlastnicesta.cz, „Člověk totiž nikdy neví, kdy se dostane do podobné situace. V dnešní krizi trhu rozhodují i drobné maličkosti, které určí, zda firma vyřeší situaci se ctí a nebo se ztrátami.“ vysvětluje Střelec svůj postoj k soutěži, kterou jeho webové stránky pořádají společně s agenturou PR1.cz.

Ceny za nejlepší příspěvky

I tentokrát jsou ve hře dvě hodnotné ceny. Účastník, jehož příspěvek vyberou zástupci agentury PR1.cz, získá jedno místo v podzimní ŠKOLE PUBLIC RELATIONS, kterou bude pořádat už poněkolikáté agentura PR1.cz. Další účastník, jehož diskusní příspěvek vyberou představitelé poradenského portálu Vlastnícesta.cz, obdrží externí harddisk 250 GB.

Externí komunikace vytváří obraz vaší firmy v očích veřejnosti i médií

Obor

Metoda

Norma

Poradci

Myšlenky poradce

„Nejrozšířenější, nejjednodušší postup jak efektivně rozjet podnikání je ISO, jen málokdo to pochopil.“ více >>

Pavel Trvaj Pavel Trvaj

Každé podnikání (i výroba piva) začíná tím, že si odpovím na následující otázky – kdo potřebuje pivo? Kolik ho bude potřebovat? Za kolik jej mohu prodávat? Apod. Prostě napřed uděláte rozbor potřeb, zákazníků – marketingový průzkum, finanční kalkulace. Stanovíte si konkrétní vizi, strategii, cíle. Vše připravujete sami, je to přeci Vaše myšlenka, Vaše podnikání, prostě se angažujete.

Když vše dává smysl a je to reálné, začnete definovat, co musíte všechno a jak udělat – no prostě definujete procesy. K nim pak přidáte zdroje (lidské a materiální), vybavení, informace, apod. Pokud jsou pořád rizika menší než možnost být přínosný pro zákazníka. Můžete podnikání rozjet. Oslovíte zákazníky, dodavatele, uzavřete smlouvy, začnete vyrábět a dodávat. Určitě na poprvé nebudete skvělí, ale vyděláte první peníze, dostanete nové nápady a začnete zlepšovat, co již máte. Když si ty nejdůležitější myšlenky, postupy, výsledky zapíšete, máte firmu připravenou podle ISO 9001.

Kvóty auditu
Mapa procesů