Volat poradce: +420 737 279 917
logo_vlastnicesta
VOLAT PORADCE: +420 737 279 917
Search
Close this search box.

První dojem může někdy rozhodnout

Cítíme se unaveně, vyčerpaně, nikam se vám nechce a zrovna dnes je den plánovaného pracovního pohovoru, první očekávané schůzky nebo důležitá slavnostní událost, kde jste již potvrdili pozvání? Zkuste udělat vše pro lepší náladu, úsměv na tváři a pohodový výraz vašeho zevnějšku.
clanek-hlavni-fotka-Male-cerne-modelka-Martina-Hrncirova-foto-Jiri-Slama

Co o vás napoví váš vzhled?

Kouzlo osobnosti, první prezentace a pocit jaký svým příchodem ve druhých lidech vyvoláme je mnohdy důležitější než se zdá být. To, co z nás vyzařuje a co zaujme druhého člověka je naše vnitřní krása. Krása jež ve spojení s dobře vybraným vkusným oblečením a upraveným obličejem první dojem propojí a do budoucna může zúročit. Dokážete-li najít správný způsob oblečení, který vyjádří právě vaši vnitřní krásu, můžete se cítit skvěle. 

Jaké zvolit oblečení na přijímací pohovor?

Je důležité rozlišovat styl oblečení i podle funkce, o kterou se chcete ucházet a přizpůsobit vzhled tomuto okamžiku. Bude- li vaše požadované místo ve vedoucí pozici, v bance, nebo jako účetní, pedagog nebo psycholog potřebujete působit spolehlivě a zodpovědně. Pak muži by měli zvolit: 

  • oblek s kravatou
  • boty na šněrování
  • tmavé ponožky ladící k obuvi
  • samozřejmě být oholeni

Ženám mohu doporučit:

  • kvalitní kostým – kalhotový, šatový nebo se sukní, jejíž délka není kratší než těsně nad kolena
  • zvolte decentní barvy, abyste působili seriozně ( černá, modrá, lososová, bordeaux)
  • šetřete s výraznými a třpytivými doplňky,
  • dejte si také pozor na velikost výstřihu, aby jste nepůsobila příliš vyzývavě
  • obuv doporučuji uzavřené lodičky a punčochy v tělové barvě. 
  • být decentně nalíčená a učesána
  • jemný a svěží parfém, který v malé míře přivodí příjemný pocit

Pokud je váš zájem o místo v kreativních oborech, jako je třeba fotograf, vizážista, stylista nebo redaktor zvolte si barevnější oblečení, které bude vypovídat o vaší představivosti a kreativitě. Vaše oblečení i vizáž může být uvolněnější, vždy by však mělo působit upraveně.

Jaké oblečení je vhodné na společenskou událost?

Máte-li první důležité představení ve společnosti, pomůže vám předepsaný dress code (kodex oblékání, který určuje jak se na danou událost obléci). Ten bývá uveden na pozvánce. Jestliže však pozvánku nemáte a nevíte, mohu doporučit pár rad.

Muži by měli přijít v obleku v klasických barvách – černá, všechny odstíny šedé a tmavomodrá. Jiné barvy nepatří do kategorie společenských obleků. Před 18 hodinou se nosí spíše světlejší obleky, na večer je vhodný oblek černý, tmavě šedý (antracitový) nebo tmavě modrý. Oblek je doplněn košilí a kravatou v ladících barvách a jako obuv černé polobotky a černými ponožkami.

Ženy mají volbu dlouhých a krátkých šatů. Pokud se jedná o ples, nebo velmi významnou večerní společenskou událost, je třeba zvolit šaty dlouhé až po zem. Vždy třeba přihlédnout k tělesným proporcím a zvolit barvu a střih, který bude typu postavy lichotit, případně zakryje nedostatky a pozvedne přednosti postavy.

Velkou oblibou jsou také malé černé šaty, které jsou vhodné na všechny druhy společenských akcí, pokud si nebudete jistá, zda je vhodné jít v dlouhých nebo krátkých šatech.

Malé černé šaty do společnosti

Materiálem může být samet ve své luxusní hedvábné podobě, kvalitní žerzej, hedvábný žoržet. Jednouché siluetě svědčí splývavé materiály, například vzdušný hedvábný satén, šifony a violy či mušelíny. Jedinečnost získají „malé černé“ díky hrubé krajce nebo efektní žakárové tkanině, třeba brokátu.

Velmi oblíbená a módní je kombinace průhledných a neprůhledných materiálů, například s šifonem nebo s módní krajkou. Pravidla neexistují pro délku rukávů, pro hloubku dekoltu nebo výstřihu na zádech. Délka šatů by měla být těsně nad kolena nebo do půlky lýtek.

K šatům jsou důležité správně vybrané doplňky, malá kabelka, punčochy v černé nebo tělové barvě a lodičky, ale také páskové společenské boty na vyšším podpatku.

Na závěr, prosím, nezapomeňte, že vše co si obléknete by mělo podtrhnout Vaši krásu a měli byste se cítit příjemně. 

Připravil/a

#malé černé šaty #oblečení #šaty

Sdílejte

Mohlo by Vás zajímat