Volat poradce: +420 737 279 917
logo_vlastnicesta
VOLAT PORADCE: +420 737 279 917
Search
Close this search box.

Vejde ten, koho vidíme

“Když jste se někdy díval někomu do očí, jako já jsem se kdysi díval do jedněch očí, nenapadlo vás, že stojíte jako žebrák přede dveřmi, kterými nikdy nevstoupíte dovnitř? Ten, kdo vejde, nebudete nikdy vy, ale ten koho ve vás vidí ten druhý”
Vejde-ten-koho-vidime

Každý z nás jdeme vlastní cestou. Jednou jsem četla knihu o ženě, kterou oslovil spisovatel, aby mu vyprávěla svůj příběh, on by jej sepsal a ona se tak podělila o svou zkušenost s ostatními lidmi. Řekla mu, že nemá cenu vyprávět někomu svůj příběh, protože: „Má cesta, není vaše cesta.“

Pochopila jsem v naprosto novém světle, jak důležité a osobní jsou naše životy a rozhodnutí, jak „naše“ je naše odpovědnost a že jakékoliv učení a kterýkoliv příběh je jen filmem, který můžeme shlédnout, přijmout či odmítnout ale zvednout se a žít, nám nepomůže.

Těšila jsem se stejně, jako ten spisovatel, že ženu přemluví, přesto, že knihu jsem držela v ruce, protože sám její název sliboval tajemné učení moudrosti. Přemluvil, no ano. Byla to tlustá kniha. Moc hezká. Doslova a do písmene jsem prošla s tou ženou její zasvěcení.

Na konci zbyl dojem a ještě jsem o tom několikrát někomu vyprávěla. Několik let už je zavřená v mé knihovně a já jsem ještě stále tatáž. Protože každý z nás jdeme vlastní cestou.
A až potkáte učitele, který přichází, když je žák připraven, stejně vstoupí jen ten, koho v něm uvidíte. Je to vaše cesta.

Připravil/a

#moudrost #vlastní cesta Not found.

Sdílejte

Mohlo by Vás zajímat