ISO 10015 Výcvik pracovníků

datum publikace 23.04.2012

ISO 10015 Výcvik pracovníků - zlepšování jakosti výcvikem - schéma z normy

ČSN ISO 10015: Management jakosti - Směrnice pro výcvik

Související články

Datum vydání – leden 2001

Účinnost normy – 1. února 2014

Součástí každého systému řízení je práce s lidskými zdroji jejich vzdělání a výcvik. Výcvik je nedílnou součástí neustálého zlepšování. Norma poskytuje návod, který firmám může pomoci:

  • identifikovat potřeby výcviku
  • analyzovat potřeby
  • navrhovat
  • plánovat
  • poskytovat výcvik
  • vyhodnotit závěry
  • monitorovat
  • zlepšovat procesy výcviku

To vše, aby firma mohla dosáhnout stanovených cílů. Norma má napomoci firmám, aby se jejich výcvik stal efektivnější a účinnější investicí. Norma platí pro všechny typy organizací, není však určena k použití ve smlouvách, předpisech ani pro účely certifikace.

Obsah normy:

  1. Předmět normy
  2. Normativní odkazy
  3. Termíny a definice
  4. Směrnice pro výcvik
  5. Monitorování a zlepšování procesu výcviku

Diskuze k článku

Obor

Myšlenky poradce

„Operativa způsobuje usínání manažerů a celé firmy. “ více >>

Marie Zelená Marie Zelená

Každý den přibývá velké množství úkolů a výzev k dořešení. V některých firmách byste ani nemuseli chodit domů a pořád by bylo co dělat. Pořád by úkoly nebyly hotové. Pokud se manažeři začnou "topit" v takové operativě, snadno zapomínají na dlouhodobý rozvoj firmy. Strategicky manažeři začínají usínat a s nimi i jejich firma. Nepostřehnou, že okolní prostředí se mění den co den a že konkurence přinesla nové tenchologie a produkty. Snadno pak přijde doba, kdy již nemusí do práce. Udělejte si každý týden čas na rozvoj sebe sama, svého týmu, firmy. Věnujte se pravidelně strategii a vizi firmy. 

Přejete si být informováni o nových článcích, metodách, řešeních z praxe, školeních, nabídkách?

Pokud hledáte konkrétní téma a nemůžete jej najít, napište majiteli na info@vlastnicesta.cz

Kvóty auditu
Mapa procesů
Koš - barva neshoda?
Diskriminace ISO
Formální strategie
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory Cookie. Další informace