CCP dle HACCP

datum publikace 03.11.2019

Kritický kontrolní bod (CCP) - takový úsek výroby (operace, krok, postup), ve kterém je největší riziko poškození zdravotní nezávadnosti výrobku. Uplatní se ovládání různých druhů nebezpečí. CCP vyžaduje systematické sledování průběhu procesů, vedení záznamů o zvládnutí nebezpečí, o nápravných opatřeních v případě nezvládnutého stavu. 

Rovněž se můžete setkat s pojmem: 

Kontrolní bod (CP)jakýkoliv technologický úsek, kde je zvýšené riziko výskytu nebezpečí, ty jsou však v dalších krocích (operacích) snižována. Popř. mohou být ovládána díky např. správné výrobní praxe. 

Obor

Myšlenky poradce

„Náš názor a naše činy utváří náš charakter na cestě životem.“ více >>

Jiří Střelec Jiří Střelec

Platí to i v opačném směru. Vždy stojí za to se zamyslet a uvědomit si, co naše myšlenky a činy způsobí.

Přejete si být informováni o nových článcích, metodách, řešeních z praxe, školeních, nabídkách?

Pokud hledáte konkrétní téma a nemůžete jej najít, napište majiteli na info@vlastnicesta.cz

Kvóty auditu
Mapa procesů
Koš - barva neshoda?
Diskriminace ISO
Formální strategie
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory Cookie. Další informace